Over mij

Bedankt voor je bezoek aan mijn website. Mijn naam is Sharida. Na mijn bacheloropleiding Europese geschiedenis aan de UvA ben ik me gaan bezighouden met beeldende kunst en poëzie. 

Ik schilder voornamelijk landschappen en zeegezichten, maar ook stillevens van edelstenen (een van mijn favoriete onderwerpen). Van kleins af aan heb ik een speciale relatie met edelstenen. Ik voel me erg aangetrokken tot hun energie, hun verschillende vormen en kleuren en ook tot hun geschiedenis. Het is mijn doel om tijdens het schilderen de essentie en de schoonheid van de edelstenen te laten zien.

Water is ook een terugkerend thema in mijn werk. Water is niet alleen dynamisch, maar ook mysterieus en ongrijpbaar. Het is leven en altijd in beweging. Ik laat me leiden door de verschillende vloeiende bewegingen en probeer tijdens het schilderen de kracht, en kwetsbaarheid tot uitdrukking te brengen.

Wanneer ik schilder richt ik mijn aandacht op mijn directe omgeving en probeer ik zo dicht mogelijk bij de levende energie van een bepaald object of organisme te komen. Mijn schilderijen en tekeningen zijn niet altijd natuurgetrouw geschilderd, maar hebben vaak wel een spirituele betekenis en verwijzingen naar de cyclus van het leven. Met veel plezier deel ik hier mijn portfolio. 


Ik werk met verschillende technieken en materialen, waaronder olieverf, waterverf, pastelkrijt, houtskool en potlood. Voor meer informatie over mijn werk kunt u gerust contact met mij opnemen.

 

Email: [email protected] Poëzie 


Naast schilderen schrijf ik ook gedichten. Onderwerpen als de liefde, de zin en de vergankelijkheid van het leven zijn vaak terug te vinden in mijn gedichten. Ik haal mijn inspiratie voornamelijk uit de natuur, de kosmos en het dagelijks leven. Een wandeling in een park of een intiem gesprek met een geliefde kunnen voor mij genoeg redenen zijn om een gedicht te schrijven. Hieronder kunt u via de website van boekscout.nl mijn gedichtenbundel "Onzichtbare krachten" aanschaffen.